Festa-Trobada d’Enllaç Solidari 2022

Aquest diumenge, 2 d’octubre, s’ha fet la trobada anual d’amics i col·laboradors de la nostra ONG. Una mica més quaranta persones han participat en totes les activitats del dia. I en alguna d’elles el grup era encara més gran.

El lloc escollit ha sigut Vic, molt ben acollits per la comunitat claretiana de la ciutat. La jornada, amb un caràcter molt familiar, ha tingut quatre moments forts: la missa internacional, l’activitat formativa, el dinar i el testimoni i diàleg amb voluntaris.

Al matí, després de l’acollida i un bon refrigeri, ens hem afegit a la missa internacional que cada primer diumenge de mes se celebra al temple del P. Claret. Celebració en anglès, castellà, català i amb una nombrosa participació d’orígens ben diversos.

Ha seguit una enriquidora comunicació del claretià Sebin Mundackal sobre la presència de l’Església al seu país d’origen, l’Índia, des del segle I fins a l’actualitat. A tots ens ha sorprès gratament conèixer aquests orígens, així com els diversos grups o comunitats catòliques que tenen una organització i ritus o manera de celebrar propis. També s’ha fet molt agradable escoltar, al final, el testimoni del claretià Carlos Sánchez, conegut de la majoria i actualment membre del govern general dels claretians. Ell ha arribat fa pocs dies d’una visita a Corea del Sud i ha parlat del treball que els claretians fan en aquell país asiàtic i de les característiques més importants que ha descobert en aquella Església.

Durant el dinar hem tingut un dels millors moments de convivència i de retrobament amb els coneguts. Moltes coses per dir-nos i per comentar o recordar. I, a l’hora del cafè, no ha faltat la tradicional rifa d’objectes d’artesania i llibres per col·laborar amb les activitats d’Enllaç.

Finalment, a la tarda, una hora llarga de taula rodona entre antics voluntaris d’Enllaç al Brasil i tot el grup. Activitats fetes, situació actual d’Enllaç, nous reptes i idees per afrontar-los, marques positives que el temps de voluntariat han deixat en les persones. I el testimoni de Gustavo Pez, argentí i actualment claretià i membre de l’equip provincial de Sant Pau. Ha relatat el seu camí de deu anys de voluntariat amb els claretians italians al Gabon, que el va portar a la seva opció missionera per a tota la vida.

A molts, el temps se’ns ha fet curt. Ens hem acomiadat agraint l’oportunitat de ser-hi i desitjant tornar-hi l’any que ve.

 

2022/10/04

Comments are closed.