Crònica des del Brasil – Pastoral de la criança

Els passats dissabte 23 de febrer  i divendres 1 de març, hem realitzat a Sao Miguel do Guaporé la “Celebració de la vida”, aquesta és una trobada impulsada per la pastoral de la criança, aquest és un organisme d’acció social que té com a objectiu la promoció del desenvolupament integral dels nens i nenes de la localitat que tenen entre 0 i 6 anys, amb el seu ambient familiar i la seva comunitat. Així com també l’acompanyament previ, a les mares gestants. Històricament la pastoral de la criança va néixer amb l’objectiu de reduir la mortalitat infantil que es donava a Brasil.

Es tracta d’una trobada mensual, on l’objectiu principal és la de pesar i medir els nens i nenes d’entre 0 a  6 anys, per tal d’acompanyar les famílies en el creixement del seus fills i donar eines; orientacions sobre higiene i salut, nutrició, lactància, etc

Aquestes trobades s’aprofiten per parlar de diferents temes que poden ser interessants per al desenvolupament de l’infant, compartir inquietuds i incerteses,  així com també és un espai de joc “de brincar” per als més petits. S’acaba la trobada amb una “lanche”- berenar, tots junts.

Laura Verdaguer

05/03/2019

Comments are closed.