Crònica des del Brasil – Missió a Nueva Brema- Bolívia

Aquesta passada setmana, amb la germana Dora de les Missioneres de l’Institució Claretiana i el Pare Josep Roca, dels Missioners Claretians a Catalunya hem tingut l’oportunitat d’anar a conèixer la comunitat riberinya de Nueva Brema, aquesta és una comunitat de Bolívia, que en aquesta època de l’any, degut a les fortes pluges, només s’hi arriba pel riu. Nueva Brema és una comunitat fundada fa uns 90 anys i formada per unes 60 famílies, que conviuen al vell mig de l’Amazona.

La nostra missió durant aquests 4 dies ha set ben complerta, el primer dia que vam arribar, coincidint amb la festa del dia del pare (19 de març- Sant Josep) vam anar a l’escola, on els alumnes (al voltant d’una vuitantena) havien preparat unes actuacions per les famílies per commemorar aquesta data, que a Bolívia, és una data de molta festivitat. A la tarda vam començar les activitats de catequesis amb els infants de la comunitat, on vam aprofitar per treballar els conceptes de la Quaresma i la Pasqua, i seria el tema central durant els pròxims dies. Durant la tarda i el vespre la comunitat seguia de festivitat i van organitzar un ball a la “sede” l’espai de trobada de la comunitat.

Els següents dies els vam dedicar; els matins a visitar a les famílies, casa per casa, a fer una oració conjunta i a beneir la casa i la família. A les tardes van continuar les activitats de catequesis amb els més petits de la comunitat.

Les tardes de dimecres i dijous, després de la catequesis, ens vam unir a la comunitat, a passar aquella estona on la temperatura és més agradable, junts a la canxa, on els joves juguen a pilota, els més petits es distreuen jugant per els voltants i els més grans comparteixen xerrades, i tot això en un indret privilegiat, on la natura és un regal pels ulls.

Els vespres, després de sopar, que ells ja n’anomen la nit (al voltant de les 7/8 del vespre) l’aprofitàvem per fer una oració comunitària.

I finalment el divendres, l’últim dia de la nostra estada a la comunitat, vam celebrar la missa a la església, oficiada per el pare Josep Roca i amb molta presència de la comunitat i dels infants.

Se’ns dubte una gran experiència, enriquidora. Gràcies Nueva Brema per rebre’ns i acollir-nos amb tanta calidesa i deixar-nos compartir amb vosaltres la vostra essència de viure.

Laura Verdaguer

27/03/2019

Comments are closed.