Crònica des del Brasil – Campaments amb la pastoral juvenil 2019

Aquest cap de setmana he tingut l’oportunitat de participar al Campament d’estiu de la Pastoral Juvenil de la parròquia de San Miguel Arcangel de Sao Miguel do Guaporé.  La Pastoral Juvenil és un moviment estès a tot el Brasil i tota llatinoamerica que treballa en l’acompanyament de joves en el seu desenvolupament i creixement personal en relació a la seva experiència de fe, un procés de formació en la fe, amb l’objectiu que es puguin percebre com a persona, comunitat i societat.  Concretament a la pastoral juvenil de la parròquia de San Miguel, l’acompanyen les Missioneres de la Institució Claretiana, les irmas Dora i Limpia, acompanyen els joves en aquest camí de convivència i fe.

Amb el títol “ Amazonia. Novos caminhos para a igreja e para uma ecologia integral” aquesta acampada ha reunit una cinquantena de joves que formen part dels diferents grups de la pastoral juvenil de la parròquia de SMG de l’Estat de Rondònia, que han treballat entorn aquest lema, el qual forma part del “Sinodo da Amazônia” que tindrà lloc el pròxim octubre de 2019 a la ciutat del Vaticà.

Un cap de setmana per conviure plegats, per compartir experiències, rialles, jocs, oracions etc. Però també un cap de setmana per pensar i reflexionar sobre aquest lema, un lema que implica a cada un dels joves participants, com a persones que formen part d’aquesta Amazònia, aquesta Amazònia que és casa seva i que entre tots estem destruint.

Personalment ha estat una experiència molt rica, on he pogut compartir converses, jocs i reflexions amb diferents joves brasilers, començar a posar en pràctica les quatre paraules portugueses que he après aquests dies, estar perduda enmig del mato i lluitar contra els mosquits, que sembla que la sang catalana els hi agrada especialment.

Laura Verdaguer

31/01/2019

Comments are closed.