Apadrinaments en temps de quarantena

 

Al Brasil, el virus COVID-19 hi ha arribat més tard que a casa nostra i afecta sobretot a les grans ciutats. Pels cooperants que coordinen al projecte d’Apadrinaments d’Enllaç Solidari sabem que no hi ha cap cas diagnosticat als municipis on aquest projecte està actiu.

Les grans distàncies hi ajuden. Així, Alex Santos, responsable dels prop de 120 apadrinaments de São Miguel do Guaporé, diu que els casos confirmats més propers els tenen a Rolim de Moura (a 110 Km.) i a Ji-Paraná (a una distància de 160 Km.). Tant a ell com a les famílies els preocupa la diferència de criteris entre el President de la República, per una banda, i els Governadors de cada Estat o els Alcaldes de cada municipi, per altra. També el fort augment de la pobresa a tot el país.

Seguint les orientacions donades a l’Estat de Rondônia, les escoles estan tancades, la gent ha d’anar pel carrer amb mascaretes i no pot haver-hi aglomeracions. Per això els vals de compra de març i abril s’han donat personalment a cada família, sense poder fer cap trobada.

El contacte amb les famílies apadrinades es fa a través del mòbil. Durant aquest dos mesos, a més de l’ajuda per alimentació, s’han donat mascaretes a les famílies, se’ls ha proporcionat un fulletó informatiu sobre les mesures de protecció i s’ha pogut oferir material escolar per tal que els infants puguin fer a casa els deures d’escola.

També hi ha hagut una creixent col·laboració local que ha permès d’ajudar d’altres famílies necessitades, a més de les apadrinades. I se’ls ha pogut oferir el tradicional regal de Pasqua: els bombons de xocolata.

I tant els infants apadrinats com les seves famílies i els responsables pregunten com estan els seus padrins i padrines de Catalunya. Així que, recordeu: els qui teniu un infant apadrinat podeu entrar-hi en contacte enviant una carta o missatge a: enllacsolidari@claretians.cat

 

 

2020/04/28

Comments are closed.