Apadrinaments al Brasil: entre la preocupació i la confiança.

En Marcelo va ser, fins fa pocs mesos, el responsable del Projecte d’Apadrinaments al municipi de Seringueiras (Estat de Rondônia, Brasil). Ara continua col·laborant-hi com a voluntari, sempre que li ho permet la seva feina a la Secretaria Municipal de Salut d’aquell municipi.

Ell ens parla avui de com s’ha actuat i s’actua a Seringueiras des que va començar l’alarma pel COVID-19. Des dels mes de març s’ofereix l’ajut mensual dels apadrinaments de manera individual. Les famílies es convoquen per petits grups en hores i dies diferents per evitar tota mena d’aglomeracions i mantenir les distàncies reglamentàries. Hi ha hagut també una entitat local que ha reforçat l’ajut alimentari que es fa a través dels apadrinaments.

Amb totes les famílies que tenen possibilitat, s’ha creat un grup de Whatsapp per poder informar de quan rebran l’ajut i alhora per anar recordant les mesures de seguretat i higiene que cal seguir per evitar els contagis. Així com orientacions per poder accedir a ajudes oficials per a famílies amb necessitats més extremes.

A Seringueiras fins a finals de maig només hi havia un cas de contagi confirmat. Durant el mes de juny van anar apareixent força casos. I els contagis confirmats s’han accelerat a partir del dia 4 de juliol. De manera que ara la situació comença a ser preocupant. Al Brasil ara estan a la meitat de curs escolar. Les escoles es van tancar quan feia poc que el curs havia començat. Amb l’augment dels contagis no hi ha cap previsió d’obrir. Ni per poder continuar les activitats que es fan a partir del Projecte d’Apadrinaments.

Per les cartes que infants apadrinats envien als seus padrins i padrines s’endevina la situació precària en què viuen aquestes famílies i infants més vulnerables.

     

 

2020/07/10

Comments are closed.